Closed TopicStart new topicStart Poll

> Sending PDF attachments fails, using Microsoft.Net 1.1-System.Web.Mail
dennieku
Posted: Feb 19 2007, 09:57 AM
Quote Post


Newbie
*

Group: Members
Posts: 7
Member No.: 2440
Joined: 17-February 07



Hi,

I'm developing a webapplication in Microsoft .Net 1.1. My hosting provider uses Xmail for sending and receiving mail.

When I create a MailMessage using System.Web.Mail and add, for instance, a Word or Excel attachement to the message the mail is send (and recieved) correctly. But when I attach a PDF file to the message a 0Kb file is received in the mail client.

Does anybody what the problem is and how it can be solved?

Thx,
Dennieku

P.s. the hoster runs a Windows 2000 server with Xmail 1.24
PMEmail Poster
Top
elevated
Posted: Feb 20 2007, 05:28 AM
Quote Post


Junior Member
**

Group: Members
Posts: 31
Member No.: 1248
Joined: 31-July 04



QUOTE (dennieku @ Feb 19 2007, 01:57 AM)
Hi,

I'm developing a webapplication in Microsoft .Net 1.1. My hosting provider uses Xmail for sending and receiving mail.

When I create a MailMessage using System.Web.Mail and add, for instance, a Word or Excel attachement to the message the mail is send (and recieved) correctly. But when I attach a PDF file to the message a 0Kb file is received in the mail client.

Does anybody what the problem is and how it can be solved?

Thx,
Dennieku

P.s. the hoster runs a Windows 2000 server with Xmail 1.24

This is not an Xmail problem, but infact your scripting language/webhost problem. (They might have a PDF blocking script running.) Try to send a PDF attachment threw a normal email message and see if it goes threw.
PMEmail Poster
Top
dennieku
Posted: Feb 21 2007, 11:30 AM
Quote Post


Newbie
*

Group: Members
Posts: 7
Member No.: 2440
Joined: 17-February 07



Thanks for your answer.

When I send the same message using the Xmail web interface (Xmail-WAI) the PDF attachment is received correctly.
When I send the same messgae using .Net, but through the Microsoft SMTP server (on the same server), the PDF attachment is also received correclty.

It looks like its a problem with the combination of .Net and Xmail!
But... now I've installed Xmail on my local machine for testing and the PDF attachment is also received correctly.

It gets more and more confusing to me.

Anyone got any ideas???

Thx,
Dennieku
PMEmail Poster
Top
hschneider
Posted: Feb 22 2007, 08:30 AM
Quote Post


No - I'm not an answering script ...
Group Icon

Group: Admin
Posts: 6631
Member No.: 195
Joined: 19-June 02



See http://www.systemwebmail.com/faq/4.4.8.aspx

Welcome at M$ ... license .NET today and buy many 3rd party components to fix it .. :-/


--------------------
Bye,
Harald


-- Download XMail Queue Manager 1.46 NOW: XMail Server Tools
-- Cross platform remote queue management!
-- Message analyzing on the fly!
-- Builtin diagnostics knowledge base!
-- Manages multiple mail queues!

Sponsored by
CD-Produktion und DVD-Produktion and Homestaging Saarland - Immobilien schneller verkaufen in der Region Saarland, Rheinland-Pfalz und Luxembourg
PMEmail PosterUsers Website
Top
hschneider
Posted: Feb 22 2007, 11:48 AM
Quote Post


No - I'm not an answering script ...
Group Icon

Group: Admin
Posts: 6631
Member No.: 195
Joined: 19-June 02



.. or use this freebie here:
http://www.quiksoftcorp.com/freesmtp/


--------------------
Bye,
Harald


-- Download XMail Queue Manager 1.46 NOW: XMail Server Tools
-- Cross platform remote queue management!
-- Message analyzing on the fly!
-- Builtin diagnostics knowledge base!
-- Manages multiple mail queues!

Sponsored by
CD-Produktion und DVD-Produktion and Homestaging Saarland - Immobilien schneller verkaufen in der Region Saarland, Rheinland-Pfalz und Luxembourg
PMEmail PosterUsers Website
Top
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
« Next Oldest | Documentation and Knowledge Base | Next Newest »

Closed TopicStart new topicStart Poll